Aardappelsalade met tuinkers en nootmuskaat
Een zomerse barbecue is niet compleet zonder zelfgemaakte aardappelsalade.
Kies voor zachtkokende aardappelen voor een smeuïg resultaat. Met versgeraspte muskaatnoot wordt de aardappelsalade zacht en kruidig, tuinkers en lente-ui maken het heerlijk fris.
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen.
- Zachtkokende aardappelen: 600gr
- Mayonaise: 2 eetlepels
- Tuinkers: 40gr
- Lente-ui: 2 stengels
- Nootmuskaat
- Peper en grof zout
Bereiding
-
Schil de aardappelen en snij ze in hapklare stukken.
-
Breng de aardappelen aan de kook in koud water met een ruime hoeveelheid zout. Zo worden ze gelijkmatig gaar. Prik in een aardappel om de gaartijd te bepalen. Giet ze daarna af.
Droog de zachtkokende aardappelen nog even en laat ze goed afkoelen.
-
Snij de lente-ui fijn en knip de tuinkers.
-
Meng de mayonaise met de koude aardappelen en breng op smaak met versgeraspte nootmuskaat, peper en grof zout.
Voeg de tuinkers en lente-ui toe en roer nog even door. Laat het smaken.