Toastas

Geroosterde broodjes, zacht aan de buitenkant en knapperig binnenin. Door twee sneetjes brood tegen elkaar te roosteren en ze daarna om te wisselen, krijgt het brood een heel nieuwe smaakbeleving.

Voor een toastas gebruik je het best vers brood, zo komt het contrast tussen de zachte buitenkant en de geroosterde binnenkant volledig tot zijn recht. Probeer het ook met suikerbrood of rozijnenbrood. Heerlijk als ontbijt of vieruurtje.

Toastas

Benodigdheden

  • Twee sneetjes vers brood
  • Beleg (naar keuze)
  • Broodrooster

Bereiding

  1. Stop de twee sneetjes vers brood samen in één broodsleuf van de broodrooster, met de lange zijden tegen elkaar. Zet de broodrooster aan en laat de boterhammen rustig toasten.

  2. Haal na het roosteren de twee sneetjes tegelijk uit de toaster en leg ze samen neer.

    Smeer het bovenste geroosterde sneetje in met boter, choco, confituur, preparé of een ander beleg naar keuze (gerookte zalm, kaas, hagelslag, schijfjes banaan, bruine suiker, kaneel).

  3. Verplaats na het beleggen het onderste sneetje naar boven, zodat de twee geroosterde zijden aan de binnenkant van de toastas komen te zitten met het beleg ertussen. De buitenkant hoort zacht te zijn. Druk licht aan.

  4. De toastas is klaar om opgegeten te worden. Smakelijk.