Crème quarantraise

Dunne pudding op basis van volle melk en Cuarenta y Tres. Het recept is gebaseerd op crème anglaise en wordt gebruikt als nagerecht.

Lekker met slagroom of karamel. Ook heerlijk bij de koffie zoals advocaat.

Crème quarantraise

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 tot 8 personen.

  • Volle melk: 4dl
  • Likeur Cuarenta y Tres: 3dl
  • Eieren: 4 eierdooiers
  • Kristalsuiker: 86g
  • Vanillestok: 1

Bereidingswijze

  1. Verwarm de volle melk op een zacht vuurtje. Snij een vanillestok overlangs en schraap er de zaadjes uit.

    Laat zowel de vanillezaadjes als de peul meekoken met de melk.

  2. Scheid de eigelen in een kom, voeg de suiker toe en klop wit tot een ruban. Het mengsel mag niet meer korrelig zijn.

  3. Zodra de melk kookt, zet het vuur lager en voeg de Cuarenta y Tres likeur toe. Verwijder het vanillestokje.

  4. Giet een beetje van de warme melk al roerend bij het opgeklopte eigeel en giet daarna alles terug in de kookpot.

    Verwarm de crème terug op een zacht vuur en laat rustig indikken tot het schuim weg is.

  5. Verdeel in porties, laat afkoelen en geniet.