Konijn Karmeliet

Stoofpot van konijn met Tripel Karmeliet en perzik.

De volle en ronde smaak van Tripel Karmeliet, naar een bierrecept van de Karmelietenabdij in Dendermonde, past perfect bij de zachte smaak van konijn. Samen met de fruitige perzik aroma's wordt deze stoofpot een gouden smaaksensatie.

Dit recept is ajuinvrij.

Konijn Karmeliet

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen.

  • Konijn: 1
  • Wortelen: 8
  • Tripel Karmeliet: 750ml
  • Blanke fond: 400ml
  • Perzikconfituur: 400g
  • Opgelegde perzik: 80g (op siroop)
  • Scherpe mosterd: 4 eetlepels
  • Sjalotten: 4 stuks
  • Look: 1 teentje
  • Bloem: 2 eetlepels
  • Citroen: een halve
  • Nootmuskaat
  • Tijm, laurier, peterseliestelen
  • Boter, peper, zout

Bereiding

  1. Verdeel het konijn in stukken. Kruid het met peper van de molen en wat zout. Smelt een klont boter in een grote stoofpot en bak het konijn rondom in de boter.

  2. Pel en snipper de sjalot. Kneus, pel en plet de look. Haal het konijn uit de pot en laat de sjalot en de look in dezelfde pot rustig bakken.

  3. Spoel en schil de wortels. Snijd ze in grove stukken en voeg toe aan de stoofpot.

  4. Bestrooi de inhoud van de pot met een laagje bloem. Roer goed om en laat de bloem even mee bakken.

  5. Leg het konijn terug in de pot en doe er de blanke fond bij. Giet ook het grootste deel van de Tripel Karmeliet bij het konijn en schraap de aanbaksels op de bodem los.

  6. Bind de tijm, laurier en peterseliestelen op tot een bouquet garni en leg het mee in de stoofpot. Voeg ook de perzikconfituur en de gladde, scherpe mosterd toe. Kruid voldoende met nootmuskaat, peper en een snuif zout. Laat nu ongeveer één uur garen zonder deksel.

  7. Werk af met partjes opgelegde perzik, de rest van het bier, citroensap en eventueel wat siroop van de perziken.